Skup OKVIRNA MJERILA ZA RAD SUDACA

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo održao je dana 16. travnja 2024. godine Društvu sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika skup pod nazivom “Okvirna mjerila za rad sudaca“.

Cilj ovog skupa bio je analizirati postojeća okvirna mjerila, identificirati njihove ključne izazove u praksi kroz analizu rezultata ankete provedenu među sucima te razgovor s relevantnim stručnjacima s ciljem poboljšanja postojećeg sustava vrednovanja i ostvarivanja veće pravičnosti, efikasnosti i transparentnosti u radu sudstva.

Uvodno se obratio Neven Mates, a raspravu je moderirao Vedran Đulabić, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Centra Miko Tripalo. Zatim su Una Ladan i Ana Matinis, suradnice Centra i studentice Pravnog fakulteta u Zagrebu predstavile rezultate istraživanja o okvirnim mjerilima. Na skupu su govorili Alan Uzelac iz Centra Miko Tripalo i Pravnog fakulteta u Zagrebu, Đuro Sessa i Marin Mrčela sa Vrhovnog suda RH, Sunčana Roksandić iz Centra Miko Tripalo i Pravnog fakulteta u Zagrebu, Juraj Brozović sa Pravnog fakulteta u Zagrebu i Nino Radić sa Trgovačkog suda u Zagrebu.

U nastavku možete preuzeti predstavljene prezentacije.