Tribina MEDIJI I DEMOKRACIJA

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo održao je dana 4. travnja 2024. godine u Kući Europe tribinu pod nazivom “Mediji i demokracija“.

Tribina je imala u cilju prikazati kako komunikacijski mediji mogu pridonijeti unapređenju demokracije u vremenu u kojem i mediji i demokracija doživljavaju značajne izazove. U sklopu tribine prikazani su najvažniji rezultati komparativnog projekta EU Obzor 2020 MEDIADELCOM o ulozi medija u deliberativnoj demokraciji, provedenog u 14 zemalja Europske unije uključujući i Hrvatsku.

Uvodno se obratio Gvozden Flego, urednik redakcije tribina Centra Miko Tripalo koji je tribinu i moderirao. Nakon njega, pozdravnim riječima, obratila se i Zrinka Ujević, voditeljica predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Na tribini su govorili Zrinjka Peruško, profesorica sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Dina Vozab sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i profesor Nenad Zakošek sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu nakon čega je slijedila rasprava sa sudionicima.

U nastavku možete preuzeti predstavljene prezentacije.