Članovi Centra posjetili Sarajevo

Promocija u Sarajevu
Promocija knjige Hrvati u BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu

Predstavnici Centra Miko Tripalo posjetili su 3. i 4. svibnja 2010. godine Sarajevo. Delegaciju je predvodio predsjednik Centra Stjepan Mesić; uz njega su u delegaciji bili predsjednica Skupštine Vesna Pusić, predsjednik Upravnog odbora Josip Kregar, članica Upravnog odbora Vinka Tomić Tripalo, izvršna direktorica Vanja Mladineo  te Ivan Markešić, urednik knjige Hrvati u BiH: ustavni položaj, kulturni razvoj i nacionalni identitet. Predstavnici Centra sudjelovali su u promociji knjige Hrvati u BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Na promociji su osim Ivana Markešića, Vesne Pusić i Stjepana Mesića, o knjizi govorili Dubravko Lovrenović s Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Enes Karić, s Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i Ljubomir Berberović, potpredsjednik ANUBiH u Sarajevu. Predstavnici Centra su se sastali i s članovima Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem, te predstavnicima Hrvatskog narodnoga vijeća BiH.

Reakcije na posjet Sarajevu

Svim mojim suradnicima i meni osobno bilo je veliko zadovoljstvo biti domaćinom Centru Miko Tripalo i svim funkcionerima Centra. Mogli ste se i sami uvjeriti koliko je ljudima stalo do ovakvih susreta, koliko se oni tome raduju i s koliko entuzijazma u tome sudjeluju. To nam daje nadu da nije sve izgubljeno, da je moguća suradnja zasnovana na istini i da je samo istina stvarni temelj bolje budućnosti.

– Ivo Komšić, dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Mi se zapravo trebamo prije svega za to zahvaliti Vama i to činimo rado na ovaj skroman način. Bit će nam doista drago nastaviti suradnju i prijateljsko druženje jer je to jedini pravi put izgradnji zdravih odnosa između Hrvatske i BiH, odnosno ljudi i naroda u ovim dvjema susjednim državama i kao prirodnim saveznicima u činjenju dobra i otklanjanju zla.

– Fra Luka Markešić, predsjednik Hrvatskoga narodnog vijeća BiH.