Promocija knjige Hrvatski nacionalni identitet u globalizirajućem svijetu

Predsjednik RH Ivo Josipović govori na promociji knjige
Predsjednik RH Ivo Josipović na promociji knjige Hrvatski nacionalni identitet - izvor Ured Predsjednika RH, Marija Kundek

Centar Miko Tripalo je u suradnji s Pravnim fakultetom 9. lipnja 2010. na Sveučilištu u Zagrebu predstavio šestu u nizu knjiga pod naslovom Hrvatski nacionalni identitet u globalizirajućem svijetu, koja je nastala na temelju istoimenoga znanstvenog skupa. Predstavljanju knjige prisustvovao je i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je istaknuo važnost hrvatskoga nacionalnog identiteta, osobito danas kada Hrvatska pristupa važnim međunarodnim integracijama i kada je od presudne važnosti očuvanje, ali i promoviranje njezinoga identiteta.

Predsjednik Josipović i promotori Katunarić, Budak, Cvjetičanin, Ravlić, Pupovac i Potočnjak

Osim Predsjednika RH, o toj su vrijednoj publikaciji govorili dekan Pravnoga fakulteta Žarko Potočnjak, Slaven Ravlić, Biserka Cvjetičanin, Milorad Pupovac te urednici knjige Neven Budak i Vjeran Katunarić. Istaknuli su kako knjiga pokriva širok raspon tema o nacionalnom identitetu i stoga ima ne samo znanstveno, nego i šire društveno i kulturno značenje.