Simpozij TRIPALOVI DANI U SINJU

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo organizirao je Tripalove dane u Sinju, koji su se održali u petak, 26. svibnja 2023. godine, u Alkarskim dvorima u Sinju. 

Centar Miko Tripalo pokrenuo jeTripalove dane u Sinju 2015. godine kao znanstveno-stručnu i kulturnu manifestaciju kojom se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegovog rodnog grada Sinja. 

Osme po redu Tripalove dane u Sinju obilježile su teme Europske vrijednosti povodom 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji i 20 godina Centra Miko Tripalo.

Na prvom panelu Europske vrijednosti povodom 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji, govorili su Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova, Centar Miko Tripalo; Vedran Đulabić, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar Miko Tripalo; Gordana Vilović, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Centar Miko Tripalo; Viktor Gotovac, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar Miko Tripalo i Višnja Samardžija, Institut za razvoj i međunarodne odnose, Centar Miko Tripalo.

Na panelu 20 godina Centra Miko Tripalo, rad Centra u proteklih 20 godina predstavili su Tvrtko Jakovina, predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Ivan Obadić, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar Miko Tripalo; Dario Čepo, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Centar Miko Tripalo; Vanja Mladineo, izvršna direktorica Centra Miko Tripalo i Hrvoje Nemet, tajnik Centra Miko Tripalo.