Četvrti Tripalovi dani u Sinju 2018.

U organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo u Alkarskim dvorima u Sinju, 1. lipnja 2018. godine, održani su četvrti po redu Tripalovi dani u Sinju.

Centar Miko Tripalo pokrenuo je Tripalove dane u Sinju 2015. godine kao znanstveno-stručnu i kulturnu manifestaciju kojom se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegovog rodnog grada Sinja.

Uvodno su okupljene pozdravili Tvrtko Jakovina, predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo, Branko Roglić predsjednik Nadzornog odbora i domaćin Tripalovih dana u Sinju te Kristina Križanac, gradonačenica Sinja. Uz članove Centra i izvršnu sinjusku vlast, simpozinu su nazočili i gradski vijećnici, predstavnici Viteškog alkarskog društva i zainteresirani građani.

U prvom dijelu simpozija, koji je bio obilježen 15. obljetnicom rada Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, govorili su Ivo Josipović, Stjepan Mesić, Josip Kregar i Viktor Gotovac. Ovom prigodom, članovi Centra, suradnici i prijatelji predstavili su javnosti rad i djelovanje Centra u proteklih 15 godina, najvažnije teme koje je Centar obradio, te prijedloge javnih politika koje je Centar priredio.

U drugom dijelu simpozija, čija je tema bila Mi i Europska unija, s posebnim naglaskom na mlade, govorili su Zoran Radman, Vlado Puljiz, Vlasta Ilišin, Goran Sunajko, te predstavnici udruga mladih s područja grada Sinja, Petar Kliškinić i Ivo Alebić.