Postali smo članom FRIENDS OF EUROPE

S ponosom objavljujemo da je Centar Miko Tripalo postao članom jednog od vodećih europskih think tankova, Friends of Europe.

Friends of Europe je organizacija osnovana 1999. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, te u svojem radu sustavno i kritički analizira rad europskih institucija, potiče raspravu i razmjenu stavova svojih članova, odnosno daje prijedloge kako povećati stupanj inkluzivnosti i održivosti europskih politika u nacionalnim sustavima država članica Europske unije.

U svoje aktivnosti uključuje širok broj aktera i partnera; europske i nacionalne institucije, veća i manja poduzeća, nevladine udruge i civilne organizacije, te medije i akademsku zajednicu.

Pritom se vodi principima pronalaska inovativnih rješenja, široke participacije i transparentnosti što uključuje provedbene aktivnosti poput interaktivnih radionica, online debata, izrade policy prijedloga na temelju geografske i demografske različitosti, i otvorenosti svim akterima.

Članstvom u Friends of Europe Centar Miko Tripalo želi participirati u kreiranju javnih politika i odluka na europskoj razini, ali i putem razmjene mišljenja usvojiti primjere pozitivnih praksi iz drugih država te ih implementirati u svoj rad.

Više o organizaciji Friends of Europe pročitajte na:
https://www.friendsofeurope.org/