Nagrada Miko Tripalo za 2015. CENTRU ZA MIROVNE STUDIJE i tribina ULOGA CIVILNOG DRUŠTVA U HRVATSKOJ

Na svečanosti u Auli Sveučilišta u Zagrebu, 12. svibnja 2016. uručena je

Godišnja Nagrada Miko Tripalo za 2015. godinu  CENTRU ZA MIROVNE STUDIJE

iz Zagreba, za promoviranje mira i tolerancije u Hrvatskoj, borbu za prava diskriminiranih, obespravljenih i marginaliziranih društvenih skupina te za poseban angažman i pomoć izbjeglicama i migrantima u 2015. godini.
Na svečanosti uručenja Nagrade govorili su Goran Radman, predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo, Dario Čepo koji je pročitao obrazloženje Povjerenstva za Nagradu te Gordan Bosanac koji je govorio u ime nagrađenog Centra za mirovne studije.
Godišnju Nagradu Miko Tripalo za 2015. godinu uručili su Stjepan Mesić, predsjednik Centra Miko Tripalo, prof. dr. sc. Gvozden Flego, predsjednik Skupštine Centra Miko Tripalo i Goran Radman.

Nakon uručenja Nagrade održana je tribina na temu:

ULOGA CIVILNOGA DRUŠTVA U HRVATSKOJ,

na kojoj se raspravljalo o iznimnoj važnosti očuvanja civilnoga društva, odnosno statusa udruga, neprofitnih medija, alternativne kulturne scene, građanskog aktivizma te svih oblika i inicijativa slobodnog javnog izražavanja mišljenja s ciljem očuvanja ljudskih prava i sloboda.

Rad tribine pozdravila je potpredsjednica Hrvatskog sabora gospođa Milanka Opačić.
Na tribini su govorili: Goran Sunajko, Žarko Puhovski, Gojko Bežovan, Zrinjka Peruško, Agata Račan, Urša Raukar i Dragan Zelić.