Panel diskusija JESU LI NAŠA PRAVA U OPASNOSTI? SKREĆE LI HRVATSKA DEMOKRACIJA U KRAJNJU DESNICU?

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert održao je panel diskusiju “Jesu li naša prava u opasnosti? Skreće li hrvatska demokracija u krajnju desnicu?”

Panel diskusija održala se 21. ožujka 2024. godine u Hotelu Dubrovnik, Gajeva ulica 1, Zagreb

Pozdravnim riječima obratili su se organizatori Tvrtko Jakovina, predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo i Sonja Schirmbeck, direktorica regionalnog ureda Zaklade Friedrich Ebert za Hrvatsku i Sloveniju.

Na panel diskusiji sudjelovali su Tamara Ehs, istraživačica demokracije u Beču, Dario Čepo s Pravnog fakulteta U Zagrebu, Maja Sever iz Sindikata novinara, Srđan Veljančić iz Mladi Forum Ljubljana i Kristijan Orešković iz Mreže mladih Hrvatska.


Zaključeno je da putem unapređenja obrazovnog sustava s naglaskom na praktičan pristup, mladi mogu osvijestiti svoju ulogu i važnost u društvu te iskoristiti svoj glas kako bi potaknuli promjene. Istaknuta je važnost uloge medija u suzbijanju desničarskog radikalizma kroz aktivniju participaciju, podržavajući edukaciju i zaštitu pojedinca za slobodno izražavanje. Samo uz pravu strategiju i suradnju mladih, akademske zajednice, medija i NVO sektora mogu se postići vidljive društvene promjene.