Održano predstavljanje knjige CULTURES IN COOPERATION: REALITIES AND TENDENCIES u Rijeci

U Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci, 16. prosinca 2021. održano je predstavljanje knjige Cultures in Cooperation – Realities and Tendencies u izdanju Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo.

Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina, predsjednik Upravnog odbor Centra Miko Tripalo, prof. dr. sc. Nikola Petković, redoviti profesor na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, te urednice knjige dr. sc. Biserka Cvjetičanin, s Instituta ra razvoj i međunarodne odnose i Centra Miko Tripalo i dr. sc. Nada Švob-Đokić, s Instituta ra razvoj i međunarodne odnose.

Knjiga sadrži izlaganja koja su imali brojni sudionici konferencije The Interantional Cultural Relations of the European Union – Europe, the World, Croatia održane 30. i 31. svibnja 2019. u Rijeci, u sklopu programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. Na konferenciji je bilo oko 200 sudionika iz europskih, afričkih i azijskih zemalja, a rasprave su razvrstane u više tema. Kao povezujuća nit svih njih jesu kulturne politike i međunarodna suradnja. Knjiga što nudi modele novih strategija u definiranju kulturnih politika. Brojnost autora, koji polazeći s različitih iskustava, ali sa zajedničkim ciljem boljeg međusobnoga upoznavanja i suradnje, prednost je ove knjige. Prednost je njezina i u nedostatku drugih relevantnih djela srodne tematike pa se i time obogaćuje naša kulturna i znanstvena scena.