NAGRADA MIKO TRIPALO ZA 2017. GODINU

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo dodjeljuje Nagradu Miko Tripalo za 2017. godinu

INFORMATIVNOJ MULTIPLATFORMI  N1

za unapređenje vrijednosti demokratskog, humanog i otvorenog društva

Skupština Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo jednoglasno je odlučila da Nagradu Miko Tripalo za 2017. godinu dodijeli INFORMATIVNOJ MULTIPLATFORMI  N1.

N1 je ponudila visoko kvalitetan informativni televizijski program i uspjela, znatno bolje od ostalih televizijskih kuća u Hrvatskoj, svojim gledateljima neprestano pružati informacije o raznovrsnim događajima kao i žive rasprave o njima.

N1 je u kratkome vremenu postala središnji izvor informacija građanima Hrvatske kao i onima koji zbivanja u Hrvatskoj i regiji prate iz susjednih ili udaljenih zemalja.

U situaciji kada su programi drugih televizija pod velikim pritiskom vlasti i krupnih oglašivača, N1 se iskazala visokim stupnjem neovisnosti. Posebno je dragocjena njezina otvorenost prema predstavnicima različitih društvenih skupina i prema osobama različitih stavova, čime N1 unapređuje demokratske vrijednosti i humane odnose u društvu.

Televizija N1 okupila je tim vrsnih urednica i urednika, novinarki i novinara, koji svakodnevno ugošćuju vrhunske analitičare i komentatore iz javnog života, akademske zajednice i iz drugih medija.

Posebna vrijednost televizije N1 su brzina reagiranja i raspon vijesti. Novinari i snimatelji ove televizije u pravilu su najbrži u izvještavanju s mjesta događaja kao i odgovorno pouzdani u točnosti informacija. Također, svaku važnu informaciju o prikazanom događaju u studiju komentiraju gosti-eksperti koji mogu kompetentno tumačiti informacije iz terenskih izvještaja i predviđati moguće posljedice izvještavanih događaja. Posebne zasluge N1 je stekla cjelovitim i stalnim praćenjem zbivanja u Saboru, Vladi i uredu Predsjednice.

Koristeći mogućnosti interneta, N1 djeluje uspješno i putem društvenih mreža, približivši se tako mlađoj populaciji i sve brojnijim korisnicima mobilnih platformi.

Valja istaknuti da informativna multiplatforma N1, uz političku i gospodarsku sferu, pruža i novosti o obrazovanju, novim medijima, kulturi, sportu, gastronomiji.

Kao ključni izvor pravovremenih i profesionalno odgovornih informacija i komentara o zbivanjima u zemlji, u susjednim zemljama i u svijetu, kao televizijska kuća vrsnih urednica i urednika te novinarki i novinara koja je uspjela ostati neovisna o raznovrsnim pritiscima te otvorena za različita ali stručna mišljenja,  N1 je postala uzorom televizijskoga novinarstva. N1 unapređuje vrijednosti demokratskog, humanog i otvorenog društva te zavređuje nagradu koja nosi ime Mike Tripala.