Centar Miko Tripalo i Institut za Srednju Europu potpisali Memorandum o razumijevanju

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo i Institut za Srednju Europu (Institute of Central Europe) iz Lublina u Poljskoj potpisali su memorandum o razumijevanju 11. prosinca 2019. godine. Na potpisivanju su bili prisutni predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo, Tvrtko Jakovina i izvršna direktorica Centra Miko Tripalo, Vanja Mladineo, te direktorica Instituta za Srednju Europu, Beata Surmacz, i njegovi članovi Jan Muś i Konrad Pawlowski.

Sporazum podrazumijeva suradnju u području razmjene informacija o aktivnostima i projektima koje provode Centar Miko Tripalo i Institut za Srednju Europu, potporu u aktivnostima za postizanje višeg razumijevanja i jačanja političkih, ekonomskih i kulturnih odnosa Poljske i Hrvatske, zajedničko sponzoriranje seminara i panel diskusija o temama kojima se oba aktera bave, razmjenu stručnjaka i publikacija, te ostale oblike suradnje.

Institut za Srednju Europu osnovan je u prosincu 2018. godine te provodi istraživanja o društvenim, političkim, ekonomskim i kulturnim procesima u državama Srednje i Istočne Europe, odnosno o odnosima Poljske sa državama u regiji i odnosima s međunarodnim organizacijama. Rezultate svojih istraživanja i analize objavljuju u policy dokumentima i znanstvenom časopisu Yearbook of the Institute of East-Central Europe.