Radionica u Puli ODREDIŠTE EU: BUDUĆNOST MLADIH U HRVATSKOJ

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo poziva vas da sudjelujete na radionici

Odredište EU: Budućnost mladih u Hrvatskoj

petak 16. studenog 2018. godine, 11 sati, Filozofski fakultet Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Ivana Matetića Ronjgova 1, dvorana Slavka Zlatića

Radionica je namijenjena mladima, a cilj je u interaktivnom okruženju kroz raspravu istražiti uzroke koji utječu na razinu znanja mladih o Europskoj uniji i njihovim pravima te detektirati primjere njihovih neispunjenih očekivanja od članstva Republike Hrvatske u EU.

Radionica je dio projekta Odredište EU: Budućnost mladih u Hrvatskoj, koji sufinancira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. U prvom dijelu projekta, napravili smo analizu prvih pet godina hrvatskog članstva u EU i načina na koji je ono utjecalo na neke segmente života mladih u RH, koja će poslužiti kao podloga za rasprave s mladima. U drugom dijelu projekta, ideja je kroz radionice s mladima diljem Hrvatske raspraviti te teme i vidjeti kakva su njihova očekivanja spram članstva i kako oni vide svoju budućnost u Hrvatskoj i EU.

Centar Miko Tripalo ovim projektom nastoji utjecati na poboljšanje znanja mladih o Europskoj uniji i njihovim pravima te prednostima koje im hrvatsko članstvo u Europskoj uniji pruža. To je posebno važno s obzirom na skoro predsjedanje Hrvatske institucijama Europske unije (2020), za što će Ministarstvo vanjskih i europskih poslova morati angažirati ljude sa znanjem funkcioniranja Europske unije. Ovaj projekt usmjeren je stoga i na davanje praktičnih znanja koje će moći koristiti svi oni koji se odluče javiti na natječaje Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U nadi da ćete se odazvati ovom pozivu, molimo Vas da potvrdite svoje sudjelovanje do utorka 13. studenog 2018. godine Hrvoju Nemetu na nemet@tripalo.hr.

PROGRAM

11.00
Uvod u temu:
Članstvo u EU i život mladih u RH
Dario Čepo, Centar Miko Tripalo i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

11.15
Radni dio sa sudionicima:
Percepcija o koristima i nedostatcima članstva u EU za mlade

12.00
Pauza za kavu

12.15
Uvod u temu:
Stavovi i očekivanja mladih od EU
Anja Gvozdanović, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

12.30
Radni dio sa sudionicima:
Očekivanja mladih od EU i vizija njihove budućnosti

13.15
Zaključak

13:30
Kraj rada

 

Projekt se provodi uz potporu 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *